909046_597675146910518_1622417192_n

Да притежаваш шоколадов загар на кожата означава по-добра визия и по-добро самочувствие. Бронзовият тен се предпочита от мнозина, защото така тялото изглежда по-стегнато и привлекателно. Употребата на солариум има редица положителни ефекти върху здравето на човека. Освен здравословен загар, слънчевите лъчи увеличават витамин D3, който осигурява здрава костна система. Доказано е благоприятното въздействие на солариума върху метаболизма, кръвното налягане и нивото на холестерола, както и при хора, страдащи от болки в мускулите и ревматизъм. Неговото действие е отличен начин за борба със стреса, апатията и умората.

Указания и препоръки за ползването на солариума

  • Преди започване на соларните процедури, внимателно определете своя тип кожа. Спазвайте стриктно упътването за ползване на солариум, особено що се касае до продължителността на процедурата.
  • Не се препоръчва използването на солариум и слънчеви бани на деца под 16 години и/или хора с чувствителен тип кожа.
  • Ако имате кожно раздразнение или кожни проблеми, консултирайте се с лекар дали е препоръчително ползването на солариум. Ако страдате от акне или псориазис, UV- лъчението би могло да има положителен ефект.
  • Ако UV-лъчението предизвиква алергична кожна реакция, препоръчва се въздържане от ползването на солариум.
  • Хубаво е почистването на грим и друга козметика да става няколко часа преди използването на солариум. Не носете бижута, злато и други накити по време на процедурите.
  • Някои медикаменти съдържат субстанции, влияещи върху чувствителността на кожата към UV-лъчение. Прочетат внимателно инструкциите на лекарствата, които ползвате, и в случай на съмнение се консултирайте с лекар.
  • UV лъчите са вредни за незащитени очи. Задължително условие е използването на очила, разработени специално за целта (т.н. UV очила ).
  • Използването на солариум се препоръчва максимум веднъж на ден, до 50 часа годишно. Избягвайте предозиране, то води до изгаряния.
  • Кремове със защитен фактор и кремове за почерняване могат да повлияят върху тен програмата Ви. Препоръчваме да вземете душ преди процедурата и нанесете овлажняващ крем след това.
  • При възпаления и мехури след процедура, направете консултация с лекар.

Ползи
Употребата на солариум има редица положителни ефекти върху здравето на човека. Освен здравословен загар, слънчевите лъчи увеличават витамин D3, който осигурява здрава костна система. Доказано е благоприятното въздействие на солариума при жени, болни от остеопороза. Хора, страдащи от болки в мускулите и ревматизъм, изпитват облекчение след курс соларни процедури. Доказано е, че солариумите влияят благоприятно върху метаболизма, кръвното налягане и нивото на холестерола. Голям е ефектът на слънчевите бани и върху нашето самочувствие и добро настроение. Хората, ползвали солариум, са по-енергични, с по-добро настроение, а това е отличен начин за борба със стреса, апатията и умората.

Разумно почерняване
Почерняването със солариум не е без рискове. Безотговорната и прекалена употреба на солариум, както и безотговорното излагане на слънце, увеличават вероятността от увреждане на очи и кожа. Степента на увреждането е изцяло свързана с интензитета и времетраенето на процедурите, но е повлияна също и от индивидуалната чувствителност.