IMG_6642

Тае-Бо е уникална фитнес система – комбимация от бойни изкуства ( Тай Куон До, бокс и карате ) и аеробика, създадена от Били Бланкс. Хориографията е изградена на основата на серия от удари, ритници и аеробни стъпки, на фона на ритмична, мотивираща музика. Самият Били Бланкс определя Тае-Бо, като комбинация от самоконтрол характерен за бойните изкуства, сила характерна за бокса и грациозност и ритам идващи от аеробиката.

Терминът Тае-Бо, се състои от две думи „Тае”, което на корейски означава крак и е свързан с ритниците и работата за долната част на тялото и „Бо”- съкратено от „box”, идва от бокса и се отнася за комбинациите от ударит с горната част на тялото. Тае-Бо е отличен начин за горене на калории, придобиване на сила, издражливост, баланс и координация. Спорта извайва мускулатурата на цялото тяло и повишава самоувереността на практикуващите го.

Американският Колеж по Спортна Медицина (American College of Sports Medicine) препоръчва аеробни занимания от 3 до 5 пъти седмично, с продължителност от 20 до 60 минути и интензивност от 60 до 90%. За постигане на търсеният положителен ефект заниманията по Тае-Бо трябва да са поне три пъти в седмицата.

Тренировките се провеждат:

Вторник и Четвъртък: 19:30ч;

Инструктор: Александра Алексиева

Заниманията се провеждат от Илияна Владимирова всеки вторник и четвъртък от 20:00 до 21:00 часа и всяка неделя от 13:00 до 14:00 часа.