IMG_8048

По исторически данни, юмручният бой е съществувал още преди 5000 години. Развитието на бокса като изкуство за самозащита и състезателен спорт е свързано с древните олимпийски игри. Благодарение на тях „юмручният бой“ се разпространил първоначално из цяла Гърция, а по-късно по време на Римската империя и по целия известен до тогава свят.

Най-голям принос за развитието на бокса имат фехтовката и нейните представители в така наречената „английска епоха на възраждането на бокса“.

С излизането на първия аматьорски правилник през 1865, съставен от маркиз Куинсбъри, започнало изграждането на новия облик на аматьорския бокс. Според изискванията на този правилник използуването на боксови ръкавици станало задължително с цел да се намалят травматизирането на ръцете и главата. Особено ценно било и ограничаването продължителността на боя. С това тежкият и суров боксов спорт станал по-достъпен за младежите.,

Спортен клуб “НЕО” разполага с професионално оборудван боксов ринг Lonsdale, 8 различни по вид чували Lonsdale и “бърза” круша Lonsdale.

Предлагат се индивидуални тренировки с треньор и групови занимания. Тренировките са подходящи за начинаещи, среднонапреднали и професионалисти, без ограничение във възрастта. В залата можете да закупите или наемете необходимите Ви ръкавици, бинтове, боксова каска, обувки и пълна екипировка на Lonsdale.

Тренировките се провеждат: Вторник и Четвъртък: 09:300ч; 17:00ч(деца); 18:30ч; 20,30 ч.;  Събота: 09,30 ч., 12:00ч(деца);

Инструктор: Благой Соколов

Каталог на Lonsdale